Category Archives: Info

Rebut Peluang Percutian Ke Bangkok, Thailand 4H3M 2016 Secara Percuma

Assalamualaikum…

Best kan dapat pergi melancong di tempat orang. Lihat dan rasai sendiri pengalaman tu..tapi lagi best kalau ada orang nak belanja PAKEJ PERCUTIAN KE BANGKOK 4 HARI 3 MALAM PERCUMA.. Semua benda di tanggung beres.hehe. Layanan tip top bertaraf 5 bintang gitu.., hanya bawa badan je ni. Syok kan..

bercuti- di-bangkok-percuma-2016Beza yang ditanggung free ni, macam-macam free…Antaranya :

  1. FREE Penginapan, hotel yang sangat-sangat selesa dan sudah semestinya yang terbaik
  2. FREE Tambang flight, tak payah dah nak survey-survey harga murah lagi 🙂 luggage pun pihak Shaklee tolong uruskan.
  3. FREE makan, antaranya ‘Fabulous Gala Dinner”, layanan makanan ‘course by course’ yang pasti tak menghampakan…
  4. Duit poket, ni part yang paling best…hihi. boleh shopping.
  5. Trip selama 4 hari 3 malam plak tu..syoknya!
  6. Agak-agak dah dapat jimat berapa yer kalau pergi sendiri ke Bangkok termasuk semua tu,..mungkin sekitar RM2,000 atau lebih kan?

Satu lagi, tak payah pening-pening kepala nak survey-survey bagai, nak fikir mana yang sesuai dengan bajet kita..ingat lagi dulu masa nak ke Hong Kong..antara senarai persediaan yang kena buat beberapa bulan sebelum ke sana punya la lama, antaranya kena survey macam-macam :

  1. Survey tambang flight ( tang ni hari-hari gigih cari yang offer paling best, paling murah, nak naik flight apa murah.. fuhhh!)
  2. Survey tempat yang best dan popular untuk pelancong ( yang ni pun dok tropong blog blog berkaitan)
  3. Survey tempat makanan halal ( pun sama gigih mencari info restoran mana yang halal dan murah, dekat..,makan pun ala kadar je janji…dapat jejalan kat tempat orang)
  4. Survey hotel penginapan ( pasti yang selesa dan murah, janji cukup fasiliti sudah..hihi)
  5. Survey tempat shopping untuk membeli belah
  6. Survey jenis pengangkutan yang ditawarkan di sana ( nak jimat kos)
  7. Duit belanja untuk shopping (ni part paling best & penting :-), makan berbulan kumpul..balik senget bahu…hahaha)

Kalau tak berkira, tak dapat la nak merasa keluar melancong..hihi..saya la tu 🙂

Jom layan preview percutian ke Bangkok ni dulu. Ambil feel dulu….Seronok dan teruja sangat! Ulang tengok banyak-banyak kali pun rasa tak jemu….

Peluang ni hanya datang sekali je seumur hidup. Rugi jika lepas kan peluang ni. Trip ni terbuka kepada SEMUA termasuk anda yang bukan ahli pun masih layak untuk turut serta.

Ia memang di KHAS kan untuk semua pengedar yang layak terutama yang masih baru berjinak dengan dunia perniagaan Shaklee.

Jom rebut peluang ni jika anda belum ahli cepat-cepat daftar sebagai ahli untuk melayakkan anda merebut peluang percutian percuma ini sambil berpeluang menjana pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa.

Berminat? Whatsapp segera  | SMS | Call | 012.3398734

 

Salam sayang dari momcantik 🙂

sid 910071| hadyla.rose@yahoo.com | momcantik.wordpress.com | 012.3398734 | SID :910071 |

 

Advertisements

Pengedar Shaklee Puchong Selangor

Assalamualaikum

Saya adalah Pengedar Shaklee Puchong, Selangor dan juga pengguna tegar produk-produk Shaklee sejak tahun 2012.

Saya amalkan vitamin-vitamin Shaklee bermula dengan set hamil, alhamdulillah selepas berpuas hati dengan kesan yang positif ke atas kesihatan saya dan baby, tanpa ragu-ragu terus saya mengambil set berpantang dan set penyusuan pula.

Alhamdulillah sejak amalkan vitamin-vitamin Shaklee ni pengeluaran susu juga sangat-sangat meriah. Bersyukur sangat sebab dah tak perlu lagi susu formula, jika dulu anak yang sulung terpaksa banyak bergantung kepada susu formula ni..sedih sangat sebab masa tu pengeluaran susu cukup-cukup untuk baby saja tapi untuk buat stok bila masuk kerja agak sukar.. jauh di sudut hati meronta-ronta nak bagi sepenuhnya susu ibu… 😦 sebab masa tu tak kenal lagi vitamin Shaklee ni..

Jadi dengan impak yang sangat positif pada diri sendiri, saya amat teruja untuk berkongsi dengan anda di luar sana pula tentang bestnya vitamin Shaklee ni. Sekarang saya lebih fokuskan kepada SET PENYUSUAN dari Shaklee. Jika anda berminat dan masih mencari-cari set penyusuan untuk keperluan bayi anda bolehla hubungi saya untuk penghantaran segera atau sebarang pertanyaan untuk pembelian Shaklee, join ahli atau konsultasi eksklusif secara PERCUMA dari saya iaitu pengedar Shaklee Puchong.

Pengedar Shaklee Puchong

Nama : Roshadyla Roslan

ID Shaklee : 910071

Contact No : 012-3398734 ( Whatsapp /SMS)

FB : Hadyla Rose

Perkhidmatan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui khidmat kurier.

COD untuk kawasan Puchong, USJ dan UiTM, Shah Alam. Jom dapatkan vitamin-vitamin Shaklee secara COD antaranya seperti :-

  1. Alfalfa
  2. Advanced Joint Health Tablet
  3. B-Complex with Folic Asid
  4. Caratomax
  5. Chewable Vitamin C 100mg
  6. Collagen Powder
  7. DTX Complex
  8. ESP
  9. Garlic Complex
  10. Herb-Lax
  11. Lecitihn
  12. Meal Shakes
  13. NutriFeron
  14. Ostematrix
  15. OmegaGuard
  16. Peppermint Ginger Plus
  17. Performance Drink
  18. Sustained Released Vitamin C 500mg
  19. Vitamin E Complex
  20. Vita-lea Iron Formula
  21. Vivix
  22. Zinc Complex

Saya yakin dan terus percaya dengan Shaklee sebab ia terbukti selamat, terbukti berkesan dan yang paling penting ia selamat untuk jangka masa panjang. Pelaburan saya untuk kesihatan di hari tua. In syaa Allah dengan izin-Nya jua.

Salam sayang dari momcantik 🙂

sid 910071| hadyla.rose@yahoo.com | momcantik.wordpress.com | 012.3398734 | SID :910071 |

7 Tips Kenapa Badan Kita Perlukan Suplemen

Setiap hari kita memang terdedah kepada banyak faktor yang boleh menjejaskan kualiti kesihatan kita. Sebenarnya di rumah pun kita banyak terdedah kepada pencemaran. Lagi parah, kalau sistem imunisasi badan pulak tak kuat, maka senanglah penyakit nak hinggap 🙂

7-Tips-Kenapa-Badan-Kita-Perlukan-Vitamin

 

Banyak faktor yang perlu kita ambil perhatian, kenapa badan kita perlukan suplemen. Jom saya kongsikan 7 faktor di antaranya adalah :-

1. Faktor Pencemaran Dan Radikal Bebas.

Faktor-Pencemaran-Dan-Radikal-Bebas

Artikel ni adalah salah satu contoh, pencemaran toksin Benzene. Apa yang terbaik untuk lindungi diri dan keluarga adalah mewujudkan kesedaran bermula dari rumah. Sistem imun badan yang baik sangat perlu untuk mencegah penyakit berbahaya akibat pencemaran radikal bebas ini.

2. Faktor Kesihatan

Pernah dengar tak pepatah ” Cegah sebelum Parah”. Ramai antara kita yang kurang ambil kisah tentang kesihatan diri. Rasanya masih ramai yang bila sakit baru jumpa doktor, kan? Tapi sebenarnya kesedaran awal perlu untuk elak dari tergolong dalam statistik penyakit seperti di bawah ni. 🙂

penyakit-serius-di-malaysia

3. Faktor  Cara Penyediaan Makanan

Cara penyediaan untuk setiap hidangan juga akan mengganggu kadar kandungan vitamin di dalam makanan kita. Sangat perlu untuk kita mengambil suplimen untuk melengkapkan kandungan vitamin yang hilang. Badan kita memerlukan dos yang tinggi bagi sesetengah nutrien dari sumber pemakanan.

4. Faktor Gaya Hidup

:: Persekitaran yang STRESS!!

:: Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti

——-> kurang bersenam @ bersukan

——-> merokok

say-no-more-kick- the-habit

5. Faktor Kesedaran

Terdapat banyak pilihan jenis makanan yang pelbagai dan rutin pemakanan kebanyakan rakyat Malaysia yang tidak hiraukan diet yang seimbang.

makanan-malaysia

6. Faktor Umur

Umur seseorang individu dan kadar penyerapan nutrien dari makanan yang di ambil adalah berbeza. Jika tidak dipantau, ia akan menjejaskan kualiti penyerapan vitamin & mineral ke dalam badan

7. Faktor Sumber Pemakanan

Kehilangan nutrien dalam sajian terutamanya makanan segera. Selain itu,  sayuran dan buahan juga mungkin tercemar akibat racun serangga dan bahan kimia lain.

makanan-segera

 

Pilihan sentiasa di tangan kita. Jom jaga kesihatan dari sekarang dan amalkan cara hidup sihat. Laburlah sedikit masa dan wang untuk masa depan yang sihat.. Dapatkan produk Shaklee yang terjamin selamat , berkesan dan semulajadi.

Hubungi saya 🙂 Your Trusted Distributor – Hadyla Rose

sid 910071| hadyla.rose@yahoo.com | momcantik.wordpress.com | 012.3398734 | SID :910071 |