Rambut Lebat Dan Cantik Bersinar Dengan Set Rawatan Rambut Gugur

Ramai yang diluar sana mengalami masalah rambut gugur tidak kira lelaki atau wanita. Jika tidak mengambil pencegahan dari awal dikhuatiri masalah rambut gugur ni akan menjadi semakin serius dan yang paling risau, kepala akan menjadi botak. Banyak juga pilihan rawatan khas untuk rambut gugur yang boleh mengembalikan kecantikan rambut dengan rawatan yang bersumberkan dari bahan semulajadi dan selamat.

LEBAT-BERSINAR-DENGAN-SET-PENAWAR-RAMBUT-GUGUR

 

LEBAT BERSINAR DENGAN PENAWAR RAMBUT GUGUR

Set yang berasaskan daripada sumber semulajadi seperti Set Rambut Gugur Shaklee ini mengandungi beberapa vitamin seperti :

1. Vita-lea Iron Formulated

Multivitamin yang mengandungi zat besi untuk membantu folikel rambut tumbuh dengan sihat. Kekurangan zat besi adalah salah satu punca terjadinya rambut gugur.

2. GLA Complex

Membantu mengimbangi hormon terutama untuk ibu selepas bersalin bagi mengelakkan terjadinya keguguran rambut yang serius.

3. ESP

Kuku dan rambut terdiri daripada fiber protein. Jika badan kekurangan protein dalam diet harian, ia banyak mengganggu proses kitaran rambut seperti fasa memanjang, fasa rehat dan fasa gugur.

4. Zinc

Kekurangan zink di dalam badan boleh menyebabkan struktur rambut menjadi mudah rapuh dan lemah, maka lebih cepat terjadinya rambut gugur.

Selain penjagaan dalaman, penjagaan luaran juga sangat membantu untuk mendapatkan kesihatan rambut yang optimum. Salah satunya adalah dengan mengamalkan petua ini :

” Ramas beberapa helai daun bunga raya dengan daun pandan. Sapu keseluruh kulit kepala. Biarkan seketika, kemudian di bilas dengan air bersih. Seeloknya diamalkan seminggu sekali “.

Selain daripada petua  di atas, set penjagaan luaran yang berasaskan dari sumber semulajadi juga boleh membantu untuk mendapatkan kesan yang optimum kepada kesihatan rambut yang lebih sihat bersinar.

Keterangan lanjut mengenai set rambut gugur samada untuk penjagaan dalaman atau penjagaan luaran, boleh hubungi di talian 012.3398734 untuk konsultasi berterusan secara percuma daripada saya.

Salam sayang dari momcantik 🙂

sid 910071| hadyla.rose@yahoo.com | momcantik.wordpress.com | 012.3398734 | SID :910071 |

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s