Susu Ibu Lebih Meriah Dengan Set Penyusuan Lengkap Pilihan Ibu Hebat

Penyusuan susu ibu memerlukan semangat yang kuat dari si ibu itu sendiri terutama bagi ibu-ibu bekerja yang memilih untuk memberi susu ibu sepenuhnya kepada si comel. Tak kurang hebatnya bagi ibu sepenuh masa, ada masanya makan minum sendiri pun kekadang sampai terlupa, sibuk menguruskan hal rumahtangga di tambah pula jika tiada pembantu rumah.

Susu Lebih Meriah

Masalah susu merudum memang menjadi satu kerisauan bagi ibu seperti saya. Yela, risau jika niat untuk menyusukan baby hingga ke usia 2 tahun tidak tercapai. Tapi saya percaya, jika kita sentiasa berusaha dan selalu berfikiran positif, jaga pemakanan kita, elak makanan yang boleh mengganggu penyusuan kita. In syaa allah pasti boleh, betul tak?

Salah satu usaha saya untuk menjayakan misi penyusuan berjalan lancar  adalah dengan menyediakan set pam menyusu yang berkualiti, walaupun sesetengah pam sangat mahal tetapi ia berbaloi sebab boleh pakai lama. Selain itu, saya juga mengamalkan suplemen khas untuk membantu misi penyusuan saya. Dengan usaha yang konsisten dan memenuhi konsep Supply vs Demand. Pasti susu akan banyak dan meriah. In syaa Allah.

Konsep  Supply vs Demand :

Demand bermaksud susu yang keluar dari tubuh ibu melalui penyusuan atau melalui pam dan payudara menjadi kosong.

Supply pula apabila payudara kosong, signal akan di hantat ke otak dan saraf-saraf di bahagian payudara akan hasilkan susu baru yang lebih banyak dan berkhasiat.

Set penyusuan ni memang menjadi pilihan ramai ibu-ibu menyusu di luar sana. Set penyusuan ini dikenali sebagai Set Penyusuan Shaklee. Banyak manfaat sebenarnya yang saya dapat, selain untuk menyusukan baby, pada masa yang sama, ia turut membantu mempertingkatkan fungsi tubuh saya dari dalam supaya mendapat nutrisi yang cukup di mana ia sangat penting pada tubuh seperti peredaran darah dan sistem perkumuhan lebih lancar dan sebagainya. Alhamdulillah, saya sangat berpuashati. 🙂

set penyusuan lengkap 3M

Set Penyusuan ini terdiri daripada :

1. Vita-Lea

Multivitamin yang dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Elakkan mengambil dengan minuman atau makanan yang berasaskan susu/tenusu. Ini kerana ia akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

2. B-Complex
Dikenali sebagai anti-stress ( penenang). Apabila mood dalam keadaan tenang, secara automatik penghasilan susu juga akan meningkat kerana hormon prolaktin terhasil. Ia juga sangat penting memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga. Pengambilan B-Complex secara konsisten akan menjadikan wajah berseri dan tidak kusam. Pengambilan pil perancang boleh memusnahkan zat vitamin B sedia ada di dalam badan si ibu. Jadi pemgambilan konsisten B-Complex dapat menggantikan zat yang termusnah.
3. Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan yang kuat dan meningkatkan antibodi ibu dan disalurkan melalui susu ibu kepada baby. Ia juga membantu menyerap zat besi dengan baik (dari vitalea) ke dalam tubuh. Sumber kolagen yang terbaik menjadikan kulit semakin cerah, berseri dan lebih anjal.
4. Alfalfa
Merupakan milkbooster. Membantu memekatkan susu dan melancarkan sistem perkumuhan (lebih lawas)
  nota : Alfalfa tidak boleh di ambil oleh pesakit SLE (autoimun) dan G6PD
5. Ostematrix
Mengandungi kalsium penting untuk membina tulang, gigi, darah dan saraf.  Sangat penting untuk ibu menyusu, baby akan menyerap sumber kalsium dari tubuh ibu semasa proses penyusuan. Kekurangan kalsium dari tubuh ibu akan menyebabkan risiko osteoporosis, sengal-sengal lutut, kaki dan tulang belakang. Badan pula akan mudah merasa letih dan lesu
6. ESP
Sumber protein yang lengkap mengandungi 9 asid amino untuk pembentukan sel. Protein yang sangat penting untuk perkembangan janin dan bayi yang sedang membesar. Ia juga membantu memperbanyakkan susu badan (milkbooster).
Nota : Set ini sangat sesuai untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.

Set ini juga banyak membantu saya meneruskan misi penyusuan saya. Banyak manfaat yang saya dapat dari set penyusuan ini. Semoga ia bermanfaat untuk anda juga.

Salam sayang dari momcantik.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan suplemen mengikut keperluan anda 🙂

Your Trusted Distributor

sid 910071| hadyla.rose@yahoo.com | momcantik.wordpress.com | 012.3398734 | SID :910071 |

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s